Béas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Béas

Béas nya éta bagian ‘siki’’ paré (gabah) anu geus dipisahkeun tina kulitna. Sacara anatomi bagian anu ditutupan kulit disebut ‘palea’ jeung bagian kulit anu nutupan béas disebut ‘lemma’. Dina salah sahiji tahap ngolah hasil paré nya éta gabah ditutu maké halu dina jubleg atawa digiling nepika bagian luarna (kulit gabah) leupas tina eusina. Ieu bagian eusi anu warnana bodas, semu beureum, ungu atawa ogé hideung anu disebut béas téh. Lian ti éta numutkeun kamus, béas nya éta paré anu geus ditutu dina jubleg, jadi teu cangkangan deui. [1]

Béas tina paré ketan disebut ketan

Rupa-rupa Béas[édit | édit sumber]

  • Béas ketan
  • Béas pandan
  • Béas beunyeur
  • Béas dolog

Galeri[édit | édit sumber]

Sumber[édit | édit sumber]

  1. R.A Danadibrata. 2006. Kamus Basa Sunda R.A Danadibrata. Bandung. Kiblat. Halaman64.


Nulis.jpg