Dragon Ball

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Dragon Ball logo.PNG

Dragon Ball (Basa Jepang: ド ラ ゴ ン ボ ー ル) nyaéta hiji manga runtuyan Jepang ditulis ku Akira Toriyama. Asalna mangrupa seriali di Weekly Shonen Jump ti taun 1984 tepi ka 1995, kalawan 519 bab dipedar individual kana 42 jilid tankōbon ku Shueisha. Dragon Ball ieu mimitina diideuan ku lalampahan novel Cina klasik ka Jawa Barat. Séri nuturkeun adventures tina protagonis, Goku, ti budak leutik ngaliwat dewasa manéhna kareta dina seni béladiri jeung explores dunya dina pilarian tujuh spheres katelah Dragon Bola. Sapanjang perjalanan-Na, Goku ngajadikeun sababaraha babaturan jeung battles rupa-rupa villains, loba saha ogé néangan Naga Bola.

42 tankōbon geus diadaptasi kana dua runtuyan anime dihasilkeun ku Toei animasi: Dragon Ball jeung Ngora Ball Z, nu babarengan anu disiarkeun di Jepang ti taun 1986 ka 1996. Sajaba ti éta, studio geus dimekarkeun salapan belas film animasi féature, kitu ogé judul anime katilu Dragon Ball GT. Sababaraha pausahaan geus dimekarkeun rupa produk dumasar kana runtuyan nu ngawengku game kartu dagang collectible, loba inohong action, babarengan jeung sababaraha soundtracks group jeung angka nu gede mangrupa vidéo games.