Edgar Allan Poe

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe (gumelar di Boston, Massachusetts, Amérika Sarikat, 19 Januari 1809 – tilar dunya di Baltimore, Maryland, Amérika Sarikat, 7 Oktober 1849 dina umur 40 taun) nyaéta salah saurang sastrawan, kritikus, éditor, jeung pamingpin Gerakan Romantik di Amerika Serikat.[rujukan?] poé loba nulis ngeunaan carita-carita misteri jeung horor.[rujukan?] poé dianggap jadi panaratas pikeun kamekaran carita-carita misteri jeung detektif dina jaman kiwari.[rujukan?] Salian ti éta, poé ogé kasohor jadi panulis dina genre anu ayeuna kasohor fiksi ilmiah.The Raven (1845) mangrupa salah sahiji sajak anu paling kasohor dina dunya sastra harita.[1]

Kahirupan[édit | édit sumber]

Ti leuleutik poé geus jadi yatim piatu lantaran bapana ninggalkeun imah jeung indungna maot nalika umur poé masih tilu taun.[rujukan?] Tuluy poé diasuh ku John jeung Frances Allan, bandar roko anu suksés di Richmond, Virginia.[rujukan?] poé kungsi jadi mahasiswa di Universitas Virginia, tapi henteu bérés lantaran masalah ékonomi.[1][2]

Poe ninggalkeun kulawargana pikeun daptar jadi anggota militér Amérika.[rujukan?] Lantaran poé gagal dina krir militérna, manéhna milih fokus dina widang nulis karya sastra.[rujukan?] poé ninggalkeun kulawrgana pikeun daptar jadi anggota militér Amérika.[rujukan?] Lantaran poé gagal dina krir militérna, manéhna milih fokus dina widang nulis karya sastra. [rujukan?]Dina taun 1827, poé medalkeun kumpulan sajakna kalawan judul ‘’Tamerlane and Other’’.[rujukan?] Sabada medalkeun karya dina wangun sajak, poé ngamimitian nulis dina wangun prosa. poé ogé digawé di sababaraha jurnal sastra salaku kritikus jeung éditor.[rujukan?] Gaya nulis poé anu has dipikawanoh ku masarakat ngaliwatan éta jurnal sastra. [rujukan?]Sanajan kasohor dina widang karya sastra, poé henteu hirup sacara kalaleuwihi.[rujukan?] Sabalikna, kaayaan ékonomi poé dina kaayaan anu goréng lantaran ngan ngandelkeun tina hasil nulis wungkul.[rujukan?] Ieu hal nyababkeun poé sering pundah-pindah imah[2].

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b (en)Biografi Edgar Allan Poe (diaksés tanggal 21 Desémber 2014)
  2. a b (id) Profil Edgar Allan Poe (diaksés tanggal 21 Desémber 2014)


Nulis.jpg