Efek Rumah Kaca (grup musik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Efek Rumah Kaca (Band) nyaéta grup musik indie anu dibentuk taun 2001 di Jakarta[1]. Efek Rumah Kaca anu sok disingget jadi ERK ieu téh dibentuk ku Cholil Mahmud salaku vokalis jeung gitaris, Adrian Yunan Faisal salaku vokal latar jeung bassis, sarta Akbar Bagus Sudibyo salaku drummer[1]. Najan ngaran grup musikna Efek Rumah Kaca tapi ieu grup musik lain nyebarkeun isu-isu lingkungan hirup dina laguna[1]. Efek Rumah Kaca gbgeus sababaraha kali bongkar pasang personil, anu ahirna taun 2005 panceg ngan tiluan[1].

Debut pertama Efek Rumah Kaca nyaéta dina album kompilasi science in music[1]. Album pertamana dingaranan EFEK RUMAH KACA (2005) diteruskeun album KAMAR GELAP (2008)[1]. Aliran musikna leuwih nyoko kana postrock atawa shoegaze, tapi Efek Rumah Kaca sorangan nyebut aliran musikna anyar di Dunya musik Indonesia[1]. Efek Rumah Kaca pernah meunang panglélér MTV Music Awards 2008 dina kategori The Best Cutting edge. Lian ti éta Efek Rumah kaca ogé pernah jadi nominator AMI Award 2008, Rookie of the Year 2008 ku majalah Rolling Stone, taun 2009 Efek Rumah Kaca asup kana jajaran musisi Classmusic Heroes'[1].

Eusi lagu-lagu Efek Rumah Kaca sok sakapeung mah ngandung unsur pulitik, misalna waé nalika wacana RUUpornoaksi jeung pornografi kaluar, Efek Rumah Kaca nyieun lagu judulna Jalang, anu rumpakana:siapa berani bernyanyi nanti dikebiri/siapa yang berani menari nanti kan dieksekusi//[2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Efek Rumah Kaca-Kapanlagi (diaksés tanggal 24 Oktober 2011)
  2. ERK Band dengan pernyataan politik(diaksés tanggal 24 Oktober 2011


Nulis.jpg