Fosforilasi oksidatif

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Nulis.jpg



Runtuy transpor éléktron di jero mitokondria salaku tempat lumangsungna fosforilasi oksidatif di eukariot. NADH jeung suksinat anu dihasilkeun tina siklus asam sitrat dioksidasi ngahasilkeun énérgi anu ngagerakkeun sintaseu ATP.

Fosforilasi oksidatif nyaéta jalur métabolik di jero mitokondria anu ngagunakeun énérgi oksidasi nutrisi pikeun ngahasilkeun ATP. Najan kahirupan di alam dunya ieu rupa-rupa bentuk jeung kadaharanana, anu dipaké pikeun métabolisme di jero awakna pikeun sumber énérgi mah sarua ATP. Ampir sakabéh organismeu aérobik ngajalankeun fosforilasi oksidatif. Jalur ieu penting pisan ku sabab éfisién pisan pikeun ngaleupaskeun énérgi dibandingkeun jeung prosés alternatif férméntasi sarupaning glikolisis anu anaérobik.

Baca ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Bacaeun salajengna[édit | édit sumber]

Pangwanoh

  • Nelson DL; Cox MM (2004). Lehninger Principles of Biochemistry (4th ed.). W. H. Freeman. ISBN 0-7167-4339-6. 
  • Schneider ED; Sagan D (2006). Into the Cool: Energy Flow, Thermodynamics and Life (1st ed.). University of Chicago Press. ISBN 0-226-73937-6. 
  • Lane N (2006). Power, Sex, Suicide: Mitochondria and the Meaning of Life (1st ed.). Oxford University Press, USA. ISBN 0-19-920564-7. 

Leuwih jero

  • Nicholls DG; Ferguson SJ (2002). Bioenergetics 3 (1st ed.). Academic Press. ISBN 0-12-518121-3. 
  • Haynie D (2001). Biological Thermodynamics (1st ed.). Cambridge University Press. ISBN 0-521-79549-4. 
  • Rajan SS (2003). Introduction to Bioenergetics (1st ed.). Anmol. ISBN 81-261-1364-2. 
  • Wikstrom M (Ed) (2005). Biophysical and Structural Aspects of Bioenergetics (1st ed.). Royal Society of Chemistry. ISBN 0-85404-346-2. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Umum

Struktur