Franz Ferdinand

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Franz Ferdinand dina acara Viña del Mar International Festival, 27 Pébruari 2006

Franz Ferdinand nyaéta grup musik asal Skotlandia anu dibentuk di Glasgow, Skotlandia taun 2002[1]. Personilna nyaéta Alex Kapranos (vokal jeung gitar), Bob Hardy (bass), Nick McCarthy (gitar, keyboard jeung backing vocal) sarta Paul Thomson (drum, perkusi jeung backing vokal)[1]. [[Chatéau jadi markas Franz Ferdinand pikeun latihan[2]. Chatéau nyaéta gudang kosong anu teu kapaké[2].

Debut pertamana dimuali taun 2004 kalayan judul album FRANZ FERDINAND anu rilis bulan Pébruari di Inggris terus bulan maret di Amerika. single tina ieu album nyaéta take me out[1]. Album perdana ieu meunang panglélér, di antarana:Mercury Prize, MTV Awards dina katégori Breakthrough Video Award (Panglélér vidio klip inovatif) jeung Q Awards salaku Best Video pikeun lagu Take Me Out'[1].

Suksés di Album pertama diteruskeun di Album kadua. Alex saparakanca ngarilis albumYOU COULD HAVE IT SO MUCH BETTER di Taun 2005[1][2]. Di taun ieu pisan, Franz ferdinand dilélér jadi Best British Group (grup musik aliran British pangalusna) jeung Best British Rock Act dina ajang Brit Awards[1]. Tanggal 26 Januari 2009, Franz Ferdinand ngarilis album katiluna kalayan judul TONIGHT anu jadi single andalanna nyaéta Ulysses[1]. Ieu album pernah aya dina peringkat 2 di UK Chart Album, lian ti éta ieu album geus kajual 31.000 CD dina saminggu ti saprak rilis[1].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Franz Ferdinand-kapanlagi.com (diaksés tanggal 27 Oktober 2011)
  2. a b c (en)Biografi Franz Ferdinand (diaksés tanggal 27 oktober 2011)


Nulis.jpg