Galéndo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Galendo

Galéndo mangrupa kadaharan has ti Kabupatén Ciamis , Jawa Barat anu dijieun tina sésa ampas cipati ngeletik Kalapa. Kadaharan ieu mimiti aya dina taun 1984 keur mangsa ibur bituna Gunung Galunggung di Tasikmalaya, dina mangsa éta anu balantik Kalapa ngarasa rugi yén Kalapana beuratna ngaleutikan pédah kaayaan alam di wewengkon Galunggung . dina Kaayaan kitu salah sahiji urang ciamis anu motékar nyaéta Endut Rohadi (52 taun), anjeunna nu munggaran naratas ieu kadaharan jeung satuluyna ayeuna jadi kadaharan anu mahabu ku sabab didukung pikeun ngembangkeuna ku Pamaréntah Kabupatén Ciamis.

Catetan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg