Gambir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambir
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Gentianales
Kulawarga: Rubiaceae
Génus: Uncaria
Spésiés: U. gambir
Ngaran binomial
Uncaria gambir
(Hunt.) Roxb.

Gambir nyaéta sarupaning tutuwuhan. Di Indonésia gambir umumna dipaké dina nyeupah. Pamakéan anu leuwih penting nyaéta minangka bahan pawarna. Gambir ogé ngandung katekin (catechin), hiji bahan alami anu boga sipat antioksidan. India ngimpor 68% gambir ti Indonésia, sarta ngagunakeunana jadi bahan campuran nyeupah.

Gambir dihasilkeun ogé ti tumbuhan U. acida.

Gambaran[édit | édit sumber]

Tutuwuhan perdu satengah ngarambat kalawan pacabangan nu manjang. Daunna lonjong, manjang, sarta tungtungna mencop, beungeutna teu buluan (leueur), kalawan gagang daun nu pondok. Makuta kembangna boga warna kayas atawa héjo;


Nulis.jpg



Budidaya[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]