Gayam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Gayam (Inocarpus fagiferus) téh nyaéta ngaran salah sahiji tangkal atawa kai gedé di leuweung kalawan buahna sok diala jeung didahar. Ieu tangkal sok aya ogé nu nyebut Kigayam (Kai gayam), Gatep (Bali jeung Lombok), tahitian chestnut (basa Inggris). Gayam kaasup kana wanda tutuwuhan polong-polongan (Fabaceae) anu jangkungna bisa nepi kana 20 méter kalayan diaméterna 4 nepi ka 6 méter.[1]

Mangpaat buah[édit | édit sumber]

Tangkal Gayam Buahan.

Buah gayam téh loba pisan mangpaatna anu bakal diunggelkeun ieu di handap.[2]

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Gayam | Mekarsari Taman Buah". mekarsari.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-12-15. 
  2. "15 Manfaat dan Khasiat Buah Gayam untuk Kesehatan" (dalam bahasa en-US). Khasiat. 2016-12-26. http://www.khasiat.co.id/buah/gayam.html. Diakses pada 2017-12-15