Gin no Saji

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gin no Saji 銀の匙 (?) (Basa Inggris: Silver Spoon) nyaéta hiji manga Jepang anu dijieun ku Hiromu Arakawa, mangaka anu sarua anu nyieun manga Fullmetal Alchemist. Manga ieu ogé tuluy diangkat jadi animé dua usum kalawan jumlah épisodeuna nyaéta 22 épisodeu.

Carita[édit | édit sumber]

Ieu carita nyokot temmpat di Pulo Hokkaido. Saenggeus gagal dina ujian kalulusan SMP, Hachikén Yuugo rék nuluykeun sakolana di SMK Patanian Ooezo Ooezo Agricultural High School (大蝦夷農業高等学校 Ōezo Nōgyō Kōtō Gakkō?) anu jauh ti Kota Sapporo. Manéhna hayang asup ka sakola éta sangkan bisa cicing jauh ti bapana anu maksa waé pikeun diajar. Di dieu, babaturan manéhna loba anu boga tujuan pikeun asup SMK, tapi Hachikén teu boga tujuan atawa cita-cita nanaon. Di dieu Hachikén mangggihan babaturan anu rupa-rupa, sarta henteu individualis teu saperti di kota. Hachikén ogé loba diajar ngeunaan élmu tatanén.

Tokoh[édit | édit sumber]

  • Hachikén Yuugo
  • Mikage Aki
  • Yoshino Mayumi
  • Komaba Ichiro
  • Aikawa Shinnosuke
  • Inada Tamako
  • Tokiwa Keiji
  • Nishikawa Hajime
  • Ayamé Minamikujo
  • Beppu Taro

Tingali ogé[édit | édit sumber]


Gin no saji
Citakan:Bigger
(Gin no Saji)
GenreBodor, coming-of-age, slice of life[1][2]
Manga
PengarangHiromu Arakawa
PenerbitShogakukan
Penerbit
Inggris
Citakan:English manga publishers
DemografiShōnen
ImprintShōnen Sunday Comics
MajalahWeekly Shōnen Sunday
Terbit6 April 201127 Nopémber 2019
Volume15 (Daftar volume)
Seri anime
Sutradara
ProduserShunsuke Saitō
Akitoshi Mori
SkenarioTaku Kishimoto
MusikShūsei Murai
StudioA-1 Pictures
PelisensiCitakan:English anime licensee
Saluran
asli
Fuji TV (noitaminA)
Tayang 11 Juli 2013 27 Maret 2014
Episode22 (Daftar episode)
Film laga hidup
SutradaraKeisuke Yoshida
ProduserAkiko Ikuno
Tetsutaka Takeda
Hideki Hoshino
SkenarioKeisuke Yoshida
Ryō Takada
MusikTakefumi Haketa
StudioToho
Rilis7 Maret 2014 (2014-03-07)
Durasi111 menit
Nulis.jpg
  1. Silverman, Rebecca (February 21, 2018). "Silver Spoon GN 1 - Review". Anime News Network. Diakses tanggal July 28, 2018. 
  2. Chapman, Jacob (July 29, 2014). "Silver Spoon Sub.DVD - Review". Anime News Network. Diarsipkan dari versi asli tanggal 2014-07-30. Diakses tanggal 2014-07-30.