Glosarium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Glosarium asalna tina kecap glossary (Yunani) nyaéta paraphrase, katerangan[1]. Sacara umum dihartikeun minangka daptar istilah keur midangkeun ma'na husus ti hiji bidang nu tangtu, misalna élmu sastra, saperti A Glossary of Literary Terms (M.H. Abrams, 1981)[1]. Pasualan nu katémbong nyaéng abedékeun widang elmu, saperti hubungan antara seni, sastra, jeung budaya dugi ka mantak bisa keur nyusun glosarium nu diwangun ku tilu disiplin éta, saperti Glosarium 1.240 Entri KajianSastra, Seni, jeung Budaya (Kutha Ratna, 2013)[1]. Dina ieu hal glosarium miboga sasaruaan, ku kituna rada hé édibédakeun kalawan konkrit thesaurus jeung leksikon[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori. Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.