Golden Gate

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Golden Gate
Chrysopylae
Boca del Puerto de San Francisco
Wpdms usgs photo golden gate.jpg
Hiji Peta nu nunjukeun lokasi ti Selat Golden Gate
Scientific Investigations Map 2917.jpg
Tampak Perspektip arah barat daya di luhureun Sasak Golden Gate nuju ka Samudra Pasifik
LokasiAntara Semenanjung San Francsco jeung Tanjung Marin
Tipeuselat
Lébar maks3 mil (4.8 km)
Jero maks115 meter (377 kaki)[1]
TempatSan Francisco, CA

Golden Gate mangrupa hiji selat anu ngahubungkeun Teluk San Francisco ka Samudra Pasifik[2]. Golden Gate disebut ogé Tanjung ti Semenanjung San Francisco jeung semenanjung Marin nu dina taun 1937 geus dihubungkeun ku sasak Golden Gate. Garis basisir jeung cai anu ngaliwatan selat Golden Gate diatur ku Wewengkon Rékréasi Nasional Golden Gate [3]

Cuaca[édit | édit sumber]

Golden gate osok dikurilingan ku kabut, utamana dina waktos musim panas. Golden gate ngajieun patahan gedé dina pasir ti jajaran basisir california, nu nyababkeun kabut nuju ka teluk. Sanajan teu aya stasion ti Golden Gate nu layak, aréa dina selat Golden Gate miboga cuaca mediterania (köppen Csb) kawalang fluktuasi témperatur anu leutik, musim panas nu tiris jeung musim tiris nu hampang. pikeun stasion cuaca pangdeukeutna, tingali kotak cuaca San Francisco. makin deukeut Sasak Golden Gate ti samudra ngaindikasikeun Golden Gate jadi leuwih tiris dina musim panas.[4]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. "Under the Golden Gate Bridge - Views of the Sea Floor Near the Entrance to San Francisco Bay, California". pubs.usgs.gov. Department of the Interior. Diakses tanggal 28 November 2017. 
  2. "GNIS Detail - San Francisco Bay". geonames.usgs.gov (dalam en-us). U.S. Department of the Interior. Diakses tanggal 28 November 2017. 
  3. "SAN FRANCISCO NORTH, CA" (dalam bahasa en). USGS US Topo 7.5 - minute map. 2015. https://store.usgs.gov/product/495928. Diakses pada 29 November 2017. 
  4. James William Steele (1888). Rand, McNally & Co.'s New Overland Guide to the Pacific Coast: California, Arizona, New Mexico, Colorado, and Kansas. Rand, McNally. p. 175.