Teluk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Teluk nyaéta wewengkon pacaian nu dekok ka daratan tur diwawatesanan ku daratan dina tilu sisina. Teluk mangrupa sabalikna tina tanjung, biasana duanana bisa kapanggih dina garis basisir nu sarua. Teluk-teluk nu kasohor di dunya di antarana : Teluk San Francisco di Amerika Serikat, Teluk Guantanamo di Kuba, jeung Teluk Pérsia di Jazirah Arab. Di Indonésia, salah sahiji teluk panggedéna nyaéta Teluk Cenderawasih di Irian.


Gnome-globe.svg