Google Talk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Logo Google Talk

Google Talk nyaéta layanan pesen instan anu nyayagakeun pesen teks jeung komunikasi sora.[1][2] Layanan pesen instan ieu dina hirup kumbuh mah dipikawanoh minangka "gtalk", "gchat", atawa "gmessage" ku para pamakéna téh, kitu ogé Google na sorangan teu ngamasalahkeun ngeunaan ngaran-ngaran éta.[3]

Google Talk ogé jadi hiji ngaran tina aplikasi klien nu saméméhna pernah dirilis ku Google pikeun ngagunakeun ieu layanan.[1] Aplikasi Google Talk sayaga pikeun Microsoft Windows, Android, BlackBerry, jeung sistem operasi Chrome OS.[1][4][5] Aplikasi telepon selulér Google Talk geus sayaga ti saméméhna.[6] Dina bulan Februari 2015, klien Windows geus teu diteruskeun deui sarta teu digawéan deui, sangkan Google ngarékoméndasikeun pamaké-pamakéna pikeun ngagunakeun Google Hangouts baé.[7][8] Para pamaké klien Windows geus disina migrasi kana aplikasi Google Hangouts anu aya dina platform palanglang Chrome.[9]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Other IM Clients". Diakses tanggal 2016-01-24. 
  2. "Google Talk Software". Diakses tanggal 2016-01-24. 
  3. www.betabeat.com/2012/02/10/google-says-gchat-is-not-a-word.
  4. "Google Talk for BlackBerry Smartphones". Google. Diakses tanggal January 25, 2012. 
  5. "Chrome Web Store – Google Talk". Google. Diakses tanggal February 1, 2012. 
  6. "Google Talk Mobile Web App". Diakses tanggal 2016-01-24. 
  7. "Goodbye to the Google Talk app for Windows". Google. Feb 23, 2015. Diakses tanggal 2016-01-24. 
  8. "Notification re: Google Talk app for Windows replacement". Diakses tanggal 2016-01-24. 
  9. "Google Talk Discontinued; Users Told To Switch To Hangouts App". Yibada. Sayan Bandyopadhyay. Diakses tanggal 2016-01-24. 
Nulis.jpg