Gunung Gamkonora

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Gunung Gamkonora
Luhur 1,635 meter (5,364 ft)[1]
Perenah Halmahéra, Maluku Utara, Indonésia
Koordinat 1.38° N 127.53° E
Tipe Stratovolkano
Panungtungan bitu 2007

Gunung Gamkonora nyaéta pencelut pangluhurna di pulo Halmahéra, Indonésia. Bituna gunung seuneuan ieu geus nyababkeun ayana kawah nu manjang ti kalér tepi ka kidul. Bitu pangbadagna kajadian taun 1673 nu disusul ku sunami nu ngaratakeun désa-désa di sabudeureunnana.[1]

Gunung seuneu ieu bitu deui tanggal 10 Juli 2007. Kurang leuwih 8.000 urang dilaporkeun ngungsi ninggalkeun imah maranéhannana nu padeukeut jeung gunung.[2]

Tempo ogé[édit | édit sumber]


Gnome-globe.svg
  1. a b "Gamkonora". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. Diakses tanggal 2006-12-31. 
  2. "Thousands flee Indonesia volcano". BBC News. 2007-07-10. Diakses tanggal 2007-07-10.