Gunung Latimojong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Wewengkon perenahna Gunung Latimojong, Kabupaten Enrekang

Gunung Latimojong nyaéta gunung nu pangluhurna nu aya di Sulawesi Kidul, kalawan luhurna nepi ka 3.680 m.[1] Gunung ieu boga tujuh puncak kalawan puncak pangluhurna disebut Rante Mario.[1]

Déskripsi[édit | édit sumber]

Puncak gunung nu pangluhurna di pulo Sulawesi nyaéta pagunungan Latimojong.[2] Puncak gunung Rante Mario nepi ka 3.680 m.[2] Pagunungan Latimojong ieu perenahna di Kabupatén Enrekang, propinsi Sulawesi Kidul.[2] Sedengkeun kordinatna nyaéta 3o 22' 54" LS jeung 120o 1' 43" BT.[2] Gunung ieu mangrupa gunung nu teu aktif atawa euweuh magmaan.[2] Aksés rute normal pendakian mimitina ti désa Karangaan.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Kristi, Navita. 2012. Fakta menakjubkan Tentang Indonésia. Jakarta: Cikal Aksara
  2. a b c d e f Waranurastuti, Venti. 2013. RIPUT Rangkuman Ilmu Pengetahuan Umum Terlengkap. Jakarta: Dunia Cerdas