Gunung Sinai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Lokasi Gunung Sinai di Semenanjung Sinai.

Gunung Sinai (dipikawanoh ku sebutan Jabal Musa جبل موسَى dina basa Arab) nyaéta hiji gunung anu perenahna aya di Semenanjung Sinai di Mesir. Jangkungna 2.285 méter. 

Dina 4 Pebruari 1859, Konstantin von Tischendorf manggihan Codex Sinaiticus, hiji manuskrip Perjanjian Baru ti abad ka-4, di ieu gunung. 

Aya sawatara cendekiawan nu nganggap ieu gunung sarua jeung "Gunung Sinai" anu disebut-sebut dina Alkitab Ibrani atawa Perjanjian Lama dina Alkitab Kristen utamana dina kumpulan kitab Taurat, tapi hal ieu can bisa dipastikeun. 


Nulis.jpg