HIPERMAN

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

HIPERMAN (singketan tina kecap-kecap basa Inggris High Performance Radio Metropolitan Area Network) nyaéta standar anu dijieun ku Broadband Radio Access Networks (BRAN) group anu aya dina jero organisasi (ETSI) pikeun nyadiakeun komunikasi tanpa kabel dina pita frékuénsi 2 - 11 GHz di sakuliah Éropah jeung nagara lianna nu maké standar ETSI. HIPERMAN ngarupakeun alternatif pikeun WiMAX (atawa standar IEEE 802.16) sarta téknologi Koréa, WiBro.

HIPERMAN dimaksudkeun pikeun nyadiakeun layanan DSL tanpa kabel pitarubak dina wilayah géografis anu lega. Frékuénsi anu digunakeun ku ieu téknologi nyaéta pita frekuensi handapeun 11 GHz (umumna pita frekuensi 3.5 GHz). HIPERMAN bakal optimal lamun digunakeun pikeun jaringan packet switched, sarta bisa digunakeun pikeun layanan tetep jeung bagerak (nomadik), hususna dina lingkungan padumukan jeung pakantoran nu leutik.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]