Harmonika

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Harmonika

Harmonika nyaéta waditra anu dipaénkeuna ku cara ditiup, miboga sababaraha liang nada nu bisa ngaluarkeun sora ku lantaran létahna ngageter nailika ditiup.[1]

Jenis-jenis Harmonika[édit | édit sumber]

Harmonika miboga sababaraha jenis dumasar kana wangunna, di antarana nyaéta:[2]

1. Diatonic Harp

Harmonika jenis ieu miboga 10 liang jeung deui bisa maénkeun hiji konci harmonika di sawatara chord anu béda.[2] Biasana dipaké pikeun marengan jenis musik Blues, Country, jeung Folk, tapi bisa ogé dilarapkeun ka Jazz atawa Classic.[2]

2.Chromatic Harp

Bentukna béda jeung Diatonic anu di luhur.[2] Pencétanana di gigireun / sabeulahna.[2] Gunana pikeun ngagésér slide panutup liang anu aya pikeun ngahasilkeun nada-nada cres.[2] Contona di liang nomer 3 éta kasadana C harina lamun mencét tombol éta mangka kasadana bisa jadi C# atawa Db. Biasana dipaké pikeun marengan jenis musik Pop, jazz, jeung Classic.[2]

3. Tremolo sarta Echo Harp

Loba anu bingung pikeun ngabédakeun antar Echo jeung Tremolo Harp, sabenerna dua jenis ieu sarua.[2] Miboga ciri liang anu berurutan jeung deui bentukna panjang.[2] Fungsi ti harmonika jenis ieu pikeun méré éfék pangulangan dina nada anu dipaénkeun.[2]

4. Chord Harp

Harmonika jenis ieu bisa népi ka 48 chord.[2] jenis ieu ngan bisa dipaké dina jenis musik Classic atawa Harmonica Group.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg