Hosting Wéb

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hosting wéb nyaéta jasa layanan internet nu nyadiakeun server keur diséwakeun anu ngamungkinkeun organisasi atawa individu nyimpen informasi di internét boh mangrupa HTTP, FTP, Email, atawa DNS. Lamun dianalogikeun website mangrupa wangunan, tuluy lamun hosting mangrupa sapétak taneuh, jeung domain mangrupa alamat tina sapétak taneuh éta. Hiji hosting miboga sababaraha jinis layanan nyaéta hosting paragi babagi (shared hosting), hosting dédikasi (dedicated hosting), VPS (virtual private server) jeung sérver kolokasi (colocation server).

Sajarah[édit | édit sumber]

Nepi ka taun 1991, Internét dibatasan ngan ukur digunakeun "... keur kapentingan penelitian jeung pendidikan dina widang sains jeung téhnik ..."[1] tuluy digunakan paragi latar liwatna email, telnet, FTP, jeung USENET, tapi ngan ukur sabagéan leutik tina jumlah halaman wéb.[2] Kakara ayana penjelajah wéb grafis paragi komputer Mac jeung Windows di akhir taun 1933[3]. Cacakan geus mulai dibuka aksés paragi internét, tapi situasina masih pikabingunguen nepi ka taun 1995.[4]

Paragi ngahosting situs wéb di internét, individu atawa organisasi perusahaan merlukeun komputer atawa sérver nu sorangan[1], sabab henteu kabéh perushaan miboga anggaran atawa kaahlian ngahosting, layanan hosting wéb ieu nawarkeun sababaraha hiji tawaran, mulai ti ngahosting situs wéb pamaké di sérverna, anu teu perlu ngabutuhkeun klién jang miboga infrastruktur nu ngabutuhkeun cara ngoprasikeun situs wéb.[5] Taun 1955, perusahaan siga GeoCities, Angelfire jeung Tripod nawarkeun layanan hosting haratis.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "The history of web hosting". www.tibus.com. Diakses tanggal 2022-01-30. 
  2. "How the web went world wide" (dalam bahasa en-GB). 2006-08-03. http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/5242252.stm. Diakses pada 2022-01-30 
  3. Lam, Jenny; Alexander, Ian (1996). HTML 3 : electronic publishing on the World Wide Web. Harlow, England: Addison-Wesley. ISBN 0-201-87693-0. OCLC 35041108. 
  4. "Home | CHARLES BABBAGE INSTITUTE | College of Science and Engineering". cse.umn.edu. Diakses tanggal 2022-01-30. 
  5. a b publishes, Ricky Ribeiro Google+ Twitter Ricky; writer, manages the content on BizTech magazine's website He's a; Enthusiast, Technology; Lover, Social Media; Guy, All-Around Digital. "A History of Web Hosting [Infographic]". Technology Solutions That Drive Business. Diakses tanggal 2022-01-30.