Humbut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
humbut kalapa

Humbut nyaéta bagian pucuk kalapa anu geus dituar. Sanggeus kalapa dituar saterusna dipotongan kaina, mangka aya bagian pangpucukna anu ngora, uduh henteu teuas [1]. Humbut mangrupa bagian luhur tangkal kalapa anu masih ngora kénéh, bahan dahan, daun, tangkal jeung buah kalapa [2].

Humbut kacida ngeunah lamun diangeun. Carana mah gampang, tinggal pilihan bé bagian humbut anu hipu atawa uduh, tuluy dipasak. Bumbuna mah teu béda eujeung bumbu gulé, ngan ulah poho maké cipati ngarah leuwih ponyo. Rasa angeun humbut, mun dikira-kira méh sarua rasana siga boléd atawa kentang, ngan leuwih ngeunah tur sedep [3].

angeun humbu

Angeun humbut kaasup kana kadaharan anu jarang tur hésé ditéanganana, mun urang hayang teu bisa ngadadak néangan ka pasar. Lamun hayang ngangeun humbut kudu keur kabeneran aya nu nuar kalapa.

Dicutat tina[édit | édit sumber]

Nulis.jpg