Béda révisi "Seni Pintonan"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
13 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
m
r2.7.3) (bot Nambih: ko:행위 예술; kosmetik perubahan
m (r2.7.2) (bot Miceun: id:Seni pertunjukan)
m (r2.7.3) (bot Nambih: ko:행위 예술; kosmetik perubahan)
 
[[Schecner]] ([[1988]]: 30) nétélakeun yén pintonan nyaéta hiji aktifitas anu dilakukeun ku individu atawa kelompok di hareupeun kelompok éta sorangan atawa kelompok séjénna.<ref name="Schecner">{{en}}Scechner, Richard. 1988. ''Performance Theory'' (a revised version of ''Essays on Performance Theory''). Princeton: Princeton University Library. kaca: 30</ref> Kalawan napak kana harti pintonan éta, tétéla yén pintonan téh kudu bisa ditingali jeung dirasa kalawan ni’mat boh pikeun paminton boh pikeun panongtonna.<ref name="Schecner">{{en}}Scechner, Richard. 1988. ''Performance Theory'' (a revised version of ''Essays on Performance Theory''). Princeton: Princeton University Library. kaca: 30</ref> Upama kecap pintonan ditambahan kecap seni di hareupeunana, mangka ngandung harti “pintonan anu boga ajén seni”, kayaning [[tari]], [[musik]], [[drama]] jrrd.
Anu digelarkeun minangka pintonan hareupeun panongton.<ref name="ABS"></ref>
 
Dina seni pintonan téh sakurang-kurangna aya tilu unsur anu jadi dadasarna nyaéta ayana [[karya seni]], [[tempat pintonan]], jeung [[panongtong]] (aprésiator).<ref name="ABS"></ref>
== Réferénsi ==
{{reflist}}
 
[[ja:パフォーマンスアート]]
[[kk:Перфоманс]]
[[ko:행위 예술]]
[[lt:Performansas]]
[[my:ပါဖောင့်မန့် အက်]]
17.467

éditan

Menu navigasi