Ivan Lanin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ivan Lanin
Closing and announcing the winners of Ganesha project competition (10).jpg
BabarIvan Razela Lanin[1]
16 Januari 1975 (1975-01-16) (yuswa 47)
Indonésia Jakarta
Tempat nganjrekJakarta, Indonesia
KawarganagaraanIndonésia Indonésia
Katelah kuAktivis Bahasa Indonésia
Pendiri Wikimédia Indonésia
PagawéanDirektur Proxsis Consulting
AgemanIslam
PasanganAnanda Prilianti[2]
AnakArka Baskara Lanin[2]
Ramatlokawww.ivan.lanin.org

Ivan Lanin (gumelar di Jakarta, Indonésia, 16 Januari 1975; umur 47 taun; Ngaran lahir Ivan Lanin)[1] nyaéta salah sahiji ahli internét di Indonésia. Ivan Lanin katelah ku jadi aktivis anu nganjurkeun basa Indonésia anu baku tur padanan basa luar negeri dina basa Indonésia, umumna di sababaraha situs web saperti Facebook jeung Twitter[3][4][5]. Ivan Lanin katelah ogé jadi salah sahiji pendiri ti Wikimédia Indonésia [6].

Kagiatan[édit | édit sumber]

Ivan ngamimitian kontribusina di Wikipédia basa Indonésia di taun 2006 (anjeunna ngadaftar nganggo ngaran pamaké "IvanLanin' dina tanggal 18 Pébruari 2006). Éditan kahiji anjeunna nyaéta di artikel Wikipédia basa Indonésia Pajak[7][8] . Saanggeus éta, manéhna aktif dina merhatoskeun Basa Indonésia[2]. Di ahir taun 2008, Ivan Lanin lebet ka komunitas Milis Bahtera, salah sahiji komunitas pemerhatos basa Indonésia. Di ahir taun 2008, Wikimédia Indonésia didirikeun ku 19 jalimi, salah sahijina Ivan jeung Revo Arka Giri Sokeatno[6][9]. Di ahir taun 2008, Ivan kungsi ditunjuk jadi Diréktur Éksekutif Wikimédia Indonésia, mung ngundurkeun diri di taun 2009 ku margi kasibukanna di bidang sanés[6][2]. Ivan ngalanjutkeun atikanna ka Magister Téknologi Informasi di Universitas Indonésia di taun 2009[2]. Di waktu nu sami, manéhna ditarima jadi éditor Google basa Indonésia[2].

Dina usahana nyebarkeun élmu bahasa, Ivan ngembangkeun aplikasi Kateglo anu mangrupa singgetan tina kata "kamus", "tésaurus", jeung "glosarium"[2]. Pengembangan aplikasi Kateglo dilakukeun bareng Romi Hardiyanto, salah sahiji panerjemah Firefox dina basa Indonésia[3]. Ide Kateglo dimimitian di taun 2009. Dina pengembanganna, Ivan nyieun programna, Romi nga-debug program Kateglo[2].

Atikan[édit | édit sumber]

Karir[édit | édit sumber]

  • Diréktur Proxis Consulting

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Finally, next challange on Flickr" (dalam Inggris). Diakses tanggal 2010-06-26. 
  2. a b c d e f g h i j Andre M. Mantiri, ed. (2010). "Ivan Lanin, Bangga Berbahasa Indonesia". CHIP Indonesia (dalam Indonesia) (04-2010 ed.). p. 42-43.  Salah ngutip: Tanda <ref> tidak sah; nama "CHIP" didefinisikan berulang dengan isi berbeda
  3. a b c d "Ivan Lanin: Indonesian language evangelist". The Jakarta Post. Diarsipkan dari versi asli tanggal 1 Februari 2010. 
  4. "Ivan Lanin - Membudayakan Bahasa Indonesia | Perspektif Baru bersama Wimar Witoelar". www.perspektifbaru.com. Diakses tanggal 2020-06-02. 
  5. "Ivan Lanin, Fokus Lestarikan Bahasa". Ciputra Enterpreneurship. Diarsipkan dari versi asli tanggal 5 Maret 2016. 
  6. a b c "Siaran pers/Peresmian Wikimedia Indonesia". Wikimédia Indonésia. Diarsipkan dari versi asli tanggal 27 Januari 2012. 
  7. (dalam bahasa id) Kontribusi pengguna. https://id.wikipedia.org/w/index.php?title=Istimewa:Kontribusi_pengguna&dir=prev&target=IvanLanin&limit=1. 
  8. (dalam bahasa id) Pajak. 2019-02-01. https://id.wikipedia.org/w/index.php?title=Pajak&oldid=14719253. 
  9. "Wikimedia Indonesia/Daftar pendiri". Wikimédia Indonésia. Diarsipkan dari versi asli tanggal 12 Juli 2009.