Jét Li

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jet Li

Li Lian Jie leuwih dipikawanoh Jét Li (gumelar di Béijing, Républik Rahayat Tiongkok, 26 April 1963; umur 56 taun) nyaéta saurang aktor sarta ahli béla diri[1][2]. Dina umur 11 taun, Jét Li geus jadi jawara dina kajawaraan wushu tingkat nasional[2]. Jet Li ngamimitian diajar ilmu béla diri ti keur umur 8 taun[1]. Loba medali anu dibeunangkeun tina jadi atlét wushu ieu[1]. Ti taun 1994, anjeunna ngabéntangan deui pilem-pilem bahasa Tionghoa jeung Inggris, ogé ngabéntangan pilem Hollywood anu judulna Roméo Must Die, Kiss of the Dragon jeung The Forbidden Kingdom[2]. Taun 1987 Jét Li nikah jeung salah saurang anggota tim Wushu anu mangrupa pamaén dina Kids From Shaolin ngaranna Qiuyan[1]. Dipaparin dua urang anak awéwé anu dingaranan Si jeung Taimi[1]. Tapi, dina taun 1990 pipirakan[1]. Jét Li nikah deui jeung Nina Lichi salapan taun saterusna[1]. Nina Lichi nyaéta saurang artis asal Hong Kong[1]. Jét Li mibanda dua urang anak awéwé ngaranna Jane jeung Jada[1].

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Merdeka. jet Li Diakses 07 Juli 2015
  2. a b c Biography. Jet Li Biography Diakses 07 Juli 2015
Soekarno.jpg