Jét Li

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Jet Li

Li Lian Jie leuwih dipikawanoh Jét Li (gumelar di Béijing, Républik Rahayat Tiongkok, 26 April 1963; umur 54 taun) nyaéta saurang aktor sarta ahli béla diri[1][2]. Dina umur 11 taun, Jét Li geus jadi jawara dina kajawaraan wushu tingkat nasional[2]. Jet Li ngamimitian diajar ilmu béla diri ti keur umur 8 taun[1]. Loba medali anu dibeunangkeun tina jadi atlét wushu ieu[1]. Ti taun 1994, anjeunna ngabéntangan deui pilem-pilem bahasa Tionghoa jeung Inggris, ogé ngabéntangan pilem Hollywood anu judulna Roméo Must Die, Kiss of the Dragon jeung The Forbidden Kingdom[2]. Taun 1987 Jét Li nikah jeung salah saurang anggota tim Wushu anu mangrupa pamaén dina Kids From Shaolin ngaranna Qiuyan[1]. Dipaparin dua urang anak awéwé anu dingaranan Si jeung Taimi[1]. Tapi, dina taun 1990 pipirakan[1]. Jét Li nikah deui jeung Nina Lichi salapan taun saterusna[1]. Nina Lichi nyaéta saurang artis asal Hong Kong[1]. Jét Li mibanda dua urang anak awéwé ngaranna Jane jeung Jada[1].

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Merdeka. jet Li Diakses 07 Juli 2015
  2. a b c Biography. Jet Li Biography Diakses 07 Juli 2015
Soekarno.jpg