J.K. Rowling

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
J. K. Rowling at the White House 2010-04-05 9.jpg

J.K. Rownling nyaéta salah sahiji novélis, tukang nulis skénario jeung produser film asal Inggris.[1] Manéhna nyaéta nu ngarang séri fantasi Harry Potter, salah sahiji buku jeung film waralaba pang populérna sapanjang sajarah. [2]

Joane Rowling, dikenal salaku J.K. Rowling babar dina tanggal 31 Juli 1965, di Yate, Inggris.[3] Manéhna ngadopsi ngaran pena na, J.K., ngahijikeun ngaran ninina, Kathleen, pikeun mimiti anu ahir (Rowling teu miboga ngaran tengah).[3] Salaku hiji indung tunggal nu linggih di Edinburgh, Skotlandia, Rowling jadi sénsasi sastra internasional dina taun 1999, nalika tilu angsuran mimiti tina seri bukuna "Harry Potter" ngaganti posisi tilu slot dina daftar buku panglarisna New York Times sanggeus nepi hasil nu sarua di nagara asalna Inggris Raya. [rujukan?] Tanggepan fenoménal pikeun buku Rowling muncak dina bulan Juli 2000.[rujukan?] Waktu volume kaopat dina séri, Harry Potter and the Goblet of Fire jadi buku panggancangna kajual sapanjang sajarah.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Potter Tops 400 Million Sales
  2. (en)J.K. Rowling (diakses 2 Ferbruari 2016)
  3. a b c (en)JK Rowling (diakses 6 Gebruari 2016)