Jaclyn Smith

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Jaclyn Smith
Jaclyn Smith (June 2006)
Gumelar Jacquelyn Ellen Smith
26 Oktober 1945 (1945-10-26) (yuswa 72)
Amérika SarikatHouston, Texas, Amérika Sarikat
Taun aktip 1969–kiwari
Pasangan Roger Davis (1968–1975; pepegatan)
Dennis Cole (1978–1981; pepegatan)
Anthony B. Richmond (1981–1989; pepegatan; 2 anak)
Brad Allen (1997–kiwari)
Situs web
www.jaclynsmith.com

Jacquelyn Ellen Smith leuwih dipikawanoh Jaclyn Smith (gumelar di Houston, Texas, Amérika Sarikat, 26 Oktober 1947; umur 70 taun) nyaéta saurang aktris, modél sarta désainer fashion.[1] Akting kasohorna nalika merankeun Kelly Garrett dina sérial tipi, Charlie's Angels (1976-1981).[2] Jaclyn ngamimitian debutna liwat pilem Escape from Bogen County (1977), sarta kakara meunang peran utamana mah dina pilem The Users (1978), anu dibéntanganana bareng Tony Curtis jeung John Forsythe.[2] Taun 1980, Smith ngabéntangan pilem Nightkill, anu tuluy suksés di pasar pilem dunya.[2] Tapi bareng panggarapan pilem éta dirina pepegatan jeung salakina, Dennis Cole.[2] Tuluy, Smith ngabéntangan pilem tipi Jacqueline Bouvier Kennedy, anu saterusna nganteurkeun ngaranna ngaraih nominasi Best Actress Golden Globe.[2] Sedengkeun patalian jeung kahirupan pribadina, Jaclyn geus kawin opat kali, runtut salakinana téh nyaéta aktor Roger Davis, aktor Dennis Cole, produser Anthony B. Richmond jeung salaki anu nepi kiwari nyaéta Dr. Brad Allen, anu kawinna tanggal 11 Oktober 1997.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "''Texas Births, 1926-1995. Family Tree Legends Records Collection (Online Database). Pearl Street Software, 2004-2005''". Familytreelegends.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. a b c d e f "Profile Selebriti - Jaclyn Smith". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
Soekarno.jpg