Jagapura Kulon, Gegesik, Cirebon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Jagapura Kulon
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténCirebon
KacamatanGegesik
Pamaréntahan
 • Nami KuwuCicih Sukaésih

Jagapura Kulon nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Gegesik, Kabupatén Cirebon, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Étimologi[édit | édit sumber]

Ngaran désa Jagapura dicokot tina kecap pura (wates) jeung jaga (nu ngajaga). Ku kituna, jagapura hartina

Sajarah[édit | édit sumber]

Ceuk sajarahna, Désa Jagapura asalna tina watesantara Cirebon jeung Indramayu nu jaman baheulana mangrupa daerah ngalegaananan agama Islam jeung Budha (Karajaan). Désa Jagapura tadina ukur mangrupa PURA (wates) jeung JAGA (nu ngajaga) ti utusan Karajaan Cirebon. Jadi waé katelah ngaran Désa Jagapura.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

  • Beulah kulon wawatesan jeung Désa Sléndra
  • Beulah kaler wawatesan jeung Gopala
  • Beulah kidul wawatesan jeung Pulorancang

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Pakebonan[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg