Januari Hideung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Januari Hideung
Gambar:BlackJanuary.jpg
Prosési panguburan korban-korban Jalan Martyrs dina 22 Januari 1990
LokasiBaku, Azerbaijan
Kaping19–20 Januari 1990 (AZT)
Rupa tarajanganPambantaian
Pupus133-137 wargi sipil
PalakuTentara Soviét, pasukan husus KGB

Januari Hideung (Basa Azerbaijan: Qara Yanvar), kawanoh ogé salaku Sabtu Hideung atanapi Pambantaian Januari, nyaéta hiji tarajangan kana démonstrasi Azeri ku Tentara Beureum Uni Soviét di Baku, RSS Azerbaijan dina 20 Januari 1990. Januari Hideung dianggap salaku gumelarna deui Républik Azerbaijan.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Fall of Communism

Citakan:Nagorno-Karabakh Conflict