Jatisari, Sindangbarang, Cianjur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Jatisari
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténCianjur
KacamatanSindangbarang

Jatisari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Sindangbarang, Kabupatén Cianjur, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Jatisari di adegennana taun 1984, saméméhna kaasup wewengkon désa leles sabada can jadi kacamatan agrabinta.Daerah jatisari geus aya kira-kira taun 1910-an, tapi nukacatet dina dina tembok urut pameleuman karet nyaéta taun 1918,baheula mah kampung téh pas paleubah Cibintaro,ku sabab jaman jepang loba panyakit kusta jeung kudis jeung lokasi pabrik pangolahan katet di pindahkeun ka wewengkon agrabinta ayeuna, kampung téh di pindahkeun ka jatisari ayeuna sisieun Cibintaro baheula. jaman walanda kira-kira taun 1920-an pileumburan nuaya di wewengkon éta nyaéta:

  • babakan Citatah nyaéta imah urang walanda nu jadi pangawas jeung para kuli kontrak,
  • babakan Cibungur jeung cipeuti nyaéta tempat peristirahatan para gegedén walanda,
  • babakan bipak ayeuna nyaéta matak disebut Bipak téh lantaran nu ngawasa di dinya nyaéta tuan van bivak nungurus kaperluan militer walada sabab Babakan Bipak mangrupa pusat militer hindia walanda keur daerah jampang,
  • cibintaro nyaéta tempat nganyaran walanda ngababakan nyieun pangolahan karet saencan di pindahkeun kawewengkon Agrabinya ayeuna di dinya ngarumpul para tuan kawasa jeung para kuli.
  • Babakan agrabinta ayeuna sabab pabrik di pindahkeun kira-kira taun1924-an, sagala tektek benget di pusatkeun di dinya nu nyangkup pamaréntahan,ekonomi,sosial jrrd.

mun ngabahas jatisari pasti dikaitkeu jeung ngadegna Agrabinta,lamun di pedar pasti moal mahi buku sajilideun.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

  • Belah kaler jeung kacamatan Leles
  • belah kulon jeung kacamatan Agrabinta
  • Belah kidul jeung désa Hegarsari
  • balah wetan jeung désa kertasari

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

  • Wilayahna kasup dataran bergelombang 200 méter dina beungeut laut, jeung sabagéan gedé wilayahna nyaéta kebon karet milik PTPN VIII kebon Agrabinta jeung kebon jati milik perhutani unit III jabar-banten

Atikan[édit | édit sumber]

  • atikan sunda

Poténsi[édit | édit sumber]

- bisa dikembangkeun jadi désa wisata jeung nujadi unggulannana nyaéta kerajinan, olah raga alam jrrd.

Pertanian[édit | édit sumber]

  • pare huma, pare sawah,jagong,kacang,terong jrd.

Pakebonan[édit | édit sumber]

  • karet
  • jati
  • buah-buahan jrrd.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg