Jean Claude Van Damme

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jean-Claude Van Damme

Jéan-Claude Camille Fran ois Van Varenberg atawa leuwih dipikawanohna mah Jéan Claude Van Damme (gumelar di Brussels, Bélgia, 18 Oktober 1960) nyaéta saurang aktor anu kasohor ku akting lagana.[rujukan?] Ngaranna mingkin dipikawanoh liwat karakter Frank Dux dina pilem Bloodspot taun 1988.[rujukan?] Van Damme pernah kakojot ku kasus narkoba sarta pernah nikah tilu kali.[rujukan?] Istri kahijina nyaéta Maria Rodriguez (1978-1984), tuluy Cynthia Derderian (1985-1985), modél Darcy LaPier (1994-1997) jeung istrina ayeuna, aktris Gladys Portugues.[rujukan?] Van Damme meunang jujuluk The Muscles from Brussels.[rujukan?] Van Damme ngamimitian karir minangka aktor liwat pilem Rue Barbare taun 1984 jeung Monaco Forever taun 1984.[rujukan?] Disusul satuluyna sajumlah pilem nu kasohor, saperti Kickboxer (1989), Double Impact (1991), Universal Soldier (1992), Nowhere To Run (1993), Hard Target (1993), Timecop (1994), jeung Sudden Death (1995).[rujukan?] Teu ngan ukur sakitu, siga nu teu kawates ku waktu, Van Damme masih terus ngabéntangan mangrupa-rupa judul pilem nepi ka ayeuna.[rujukan?]