Jeruk Bali

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Jeruk bali
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Sapindales
Kulawarga: Rutaceae
Génus: Citrus
Spésiés: C. grandis
Ngaran binomial
Citrus grandis
Osbeck

Jeruk Bali nyaéta jenis jeruk anu ukuranna paling gedé ti batan jeruk séjnna. Jeruk bali disebut ogé jeruk pamélo anu asalna ti Magetan Jawa Tengah,mimitina ngaran éta meureun dipatalikeun jeung tilu varietas jeruk pamelo, nyaéta pamelo nambangan, pamelo srinyonya, sarta jeruk bali beureum. Anu pamungkas, ayeuna dipikawanoh kalayan ngaran pamelo magetan. Katilu varietas mibanda sentra pelak diMagetan.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)tanaman jeruk bali (diaksés tanggal 29 Oktober 2011)