Jeruk Bali

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jeruk bali
Citrus grandis - Honey White.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
C. grandis
Ngaran binomial
Citrus grandis
Osbeck

Jeruk Bali; Citrus maxima nyaéta jeruk anu asalna tina kulawarga Rutaceae. Ukuranna paling gedé ti batan jeruk séjnna.[1] Jeruk bali disebut ogé jeruk pamélo anu asalna ti Magetan Jawa Tengah,mimitina ngaran éta meureun dipatalikeun jeung tilu varietas jeruk pamelo, nyaéta pamelo nambangan, pamelo srinyonya, sarta jeruk bali beureum. Anu pamungkas, ayeuna dipikawanoh kalayan ngaran pamelo magetan.[1] Katilu varietas mibanda sentra pelak diMagetan.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Rukmana, MBA., M.Sc., H. Rahmat (2002). Kalua kulit jeruk besar. Jakarta: Kanisius. p. 11. ISBN 9789796726165. Diakses tanggal 24 Januari 2020. 
  2. (id)tanaman jeruk bali (diaksés tanggal 29 Oktober 2011)