José Folgado

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
José Folgado
Walikota Tres Cantos
Masa jabatan
2007–2012
Wakil Kongres
Masa jabatan
2004–2008
Daérah pamilihan Zamora
Katerangan lian
Gumelar 3 April 1944
Morales del Rey, Castile sareng León, Spanyol
Pupus 23 Maret 2020 (yuswa 75)
Madrid, Spanyol
Kabangsaan Spanyol
Partéy pulitik Partéi Rahayat

José Folgado Blanco (3 April 1944 - 23 Maret 2020) nyaéta pangusaha Spanyol, ekonom sareng politikus. Anjeunna mangrupikeun anggota Partéi Rahayat. Anjeunna ngajabat salaku présidén Beureum Eléctrica de España ti 2012 ka 2018; salaku Wakil Kongrés dina taun 2000[1] sareng ti 2004 dugi ka 2008[2], ngalambangkeun Zamora; salaku Walikota Tres Cantos ti 2007 dugi ka 2012.[3]

Folgado ogé Sekretaris Nagara pikeun Anggaran Anggaran sareng Belanja antara taun 1996 sareng 2000; pikeun Ékonomi, Énergi sareng UKM antawis 2000 sareng 2002; sareng pikeun Énergi, Pangwangunan Industri sareng SMEs ti taun 2002 ka 2004. [4]

Anjeunna maot dina 23 Maret 2020 salaku akibat tina inféksi COVID-19 dina yuswa 75 taun.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]