Kabupatén Galuh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kabupatén Galuh nyaéta kabupatén anu diadegkeun taun 1815 ku Wiradikusumah minangka gabungan Kabupatén Kertabumi (Bojonglopang), Utama, Imbanagara, Cibatu, jeung Kawasén. Wilayahna harita méh sarua jeung Kabupatén Ciamis kiwari ditambah Pangandaran. Taun 1915, ieu kabupatén diasupkeun Karésidénan Priangan sarta diganti ngaran jadi Ciamis.


Emoji u1f604.svg