Kadal

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kadal
Temporal range: Jurasik - Kuna
Haeckel Lacertilia.jpg
"Lacertilla", tina Artforms of Nature karya Ernst Haeckel, 1904
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Subordo:
Lacertilia

Günther, 1867
Kulawarga

Loba, baca di handap.

Kadal mangrupa réptil ti ordo Squamata, bareng jeung oray (Ophidian). Ilaharna kadal sukuna opat, aya daun ceulian, sarta kongkolak panon nu bisa gerak. Ukuran kadal mah rupa-rupa, gumantung ka spésiésna, ti nu ukur sababaraha sénti (misalna toké Karibia) nepi ka komodo nu panjangna tilu méter.

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg