Kadal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kadal
Temporal range: Jurasik - Kuna
"Lacertilla", tina Artforms of Nature karya Ernst Haeckel, 1904
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Sauropsida
Order: Squamata
Suborder: Lacertilia
Günther, 1867
Kulawarga

Loba, baca di handap.

Kadal ngarupakeun réptil ti ordo Squamata, bareng jeung oray (Ophidian). Ilaharna kadal sukuna opat, aya daun ceulian, sarta kongkolak panon nu bisa gerak. Ukuran kadal mah rupa-rupa, gumantung ka spésiésna, ti nu ukur sababaraha sénti (misalna toké Karibia) nepi ka komodo nu panjangna tilu méter.

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg