Kalong King

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kalong king nyaéta kawih kaulinan anu dikawihkeun nalika layung pasosoré, biasana lamun aya kalong ngaliwat tinggalayang disurakan bari dikawihan.[1] Nalika kalong ngaliwat, barudak sok ribut nyurakan bari ngawih kalong king, suka bungah seuseurian nyurakanana ogé sok tara kira-kira jiga nu ijid ka kalong téh, ngan ramé wé da barudak mah néangan hiburan pikeun ngabubungah haténa lain saukur nyurakan.[1] Kieu kawihna :

Kalong king, kalong king
Bapa sia utah ngising
Dibura ku madu ucing
Madu ucing meunang maling
Maling ti imah aing.[1][2]


Arjuna Wayang.jpg


Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. Kawih kaulinan barudak(diakses tanggal 03 Mei 2011)