Kampung Adat Cireundeu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kampung Adat Cireundeu nyaéta kampung adat anu aya di daérah Leuwi Gajah, kacamatan Cimahi Kidul, kota Cimahi.[1] Kampung Adat Cireundeu téh miboga hal anu istiméwa nyaéta nalika asup ka jero kampungna, aya tulisan hanacaraka "Wilujeng Sumping di Kampung Cireundeu". Kampung Cireundeu aya kusabab masih ngawariskeun budaya ti leluhur, ulah nepi ka anu geus aya.[2] Aya dua tradisi anu masih dipertahankeun ku warga nu aya diditu, nyaéta bahan pangan pokok nu masih ngagunakeun sampeu tuluy dijieun jadi rasi atawa béas singkong, jeung masih ngayakeun tradisi 1 syuro.[1]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b http://www.disparbud.jabarprov.go.id/wisata/dest-det.php?id=1033&lang=id
  2. "Kampung Adat Cireundeu-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat". www.disparbud.jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2017-10-27.