Lompat ke isi

Kangguru

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantuanna didagoan pikeun narjamahkeun.

Kangguru téh marsupial ti kulawarga Macropodidae (makropoda, hartina 'gedé suku'). Sacara umum, ieu istilah dipaké pikeun nuduhkeun spésiés panggedéna di ieu kulawarga, Kangguru Beureum, Kangguru Antilopina, sarta Kangguru Hawuk Wétan jeung Kulon ti genus Macropus. Ieu kulawarga ogé ngawengku sababaraha spésiés leutik, kaasup walabi, kangguru tangkal, walaru, pademelon, jeung Kuoka, nu kabéhanana aya 63 spésiés.[1] Kangguru téh sato éndemik buana Australia jeung Papua (baheula ngahiji minangka Australasia).

Ku Australia, kangguru téh dijadikeun ikonna: gambarna aya dina lambang nagara,[2] dina duit koin,[3] sarta lembaga-lembaga di Australia, di antarana Qantas.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Groves, Colin (16 Nopémber 2005). D.E. Wilson jeung D.M. Reeder (éd.), ed. Mammal Species of the World (Éd. ka-3 ed.). Johns Hopkins University Press. pp. 64 & 66. ISBN 0-801-88221-4. 
  2. Australia's coat of arms Archived 2011-09-28 di Wayback Machine Dicutat 6 Januari 2007.
  3. The Australian currency Archived 2012-05-23 di Wayback Machine Dicutat 6 Januari 2007.
  4. The Kangaroo symbol Dicutat 6 Januari 2007.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]