Kapuloan Juan Fernández

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kapuloan Juan Fernández

Archipiélago Juan Fernández
Wewengkon Istiméwa jeung Komune
Kota San Juan Bautista di Teluk Cumberland, Pulo Robinson Crusoe
Kota San Juan Bautista di Teluk Cumberland, Pulo Robinson Crusoe
Bandéra Kapuloan Juan Fernández
Bandéra
Lambang
Lambang
Peta Cili Insulér kalawan Pulo Paskah, Sala y Gómez, Kapuloan Desventuradas, jeung Kapuloan Juan Fernández
Peta Cili Insulér kalawan Pulo Paskah, Sala y Gómez, Kapuloan Desventuradas, jeung Kapuloan Juan Fernández
NagaraCili
RégionValparaíso
PropinsiValparaíso
Dipanggih22 Nopémber 1574
Status koloni1895
Komune dijieun21 Séptémber 1979
Status wewengkon istiméwa30 Juli 2007
Ngaran keurJuan Fernández
Ibu kotaSan Juan Bautista
Pamaréntahan
 • TipeKotamdya
 • BadanDéwan kotamadya
 • AlcaldeLeopoldo González Charpentier
Lega
 • Total147.5 km2 (57.0 sq mi)
Pangeusi
 (Sénsus 2002)[2]
 • Total633
 • Kapadetan4.3/km2 (11/sq mi)
 • Urban
598
 • Rural
35
Zona wanciUTC-4 (CLT[3])
 • Usum Panas (DST)UTC-3 (CLST[4])
Kode wewengkon56
Mata uangPeso (CLP)
RamatlokaJuan Fernández Islands

Kapuloan Juan Fernández (basa Spanyol: Archipiélago Juan Fernández) mangrupa grup pulo nu aya dina Samudra Pasifik Kidul, aya kira-kira 600 km peuntas laut ti Cili, jeung miboga tilu pulo vulkanis utama; Pulo Robinson Crusoe, Pulo Alejandro Selkirk, jeung Pulo Santa Clara.

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. (Basa Spanyol) "Robinson Crusoe Island". Diakses tanggal 8 August 2010. 
  2. a b "National Statistics Institute". Diakses tanggal 1 May 2010. 
  3. "Chile Time". WorldTimeZones.org. Diakses tanggal 2007-05-05. 
  4. "Chile Summer Time". WorldTimeZones.org. Diakses tanggal 2007-05-05. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Gnome-home.svg