Karéta api Arék Surokerto

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Arék Surokerto
Informasi
Sistem Karéta api komuter lokal
Kelas Ékonomi
Status Teu beroperasi
Stasion terminus Stasion Surabaya Gubeng
Stasion Mojokerto
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter Lintas datar
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm

Karéta api Arék Surokerto nyaéta karéta api komuter ékonomi anu pernah ngalayanan rute Stasion Surabaya Gubeng - Stasion Mojokerto.[1][2] Karéta ieu eureun di Halte Ngagel, Stasion Wonokromo, Stasion Boharan, jeung Stasion Tarik.[2] Karéta ieu maké rangkéan KRD.[2] Ngaran "Arék Surokerto" mangrupa singgetan jeung akronim tina kalimat Angkutan Rakyat Ékonomi Kecil Surabaya-Mojokerto.[2] Kiwari, karéta ieu henteu beroperasi lantaran aya karusakan dina karéta na.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Pengoperasian “AREK SUROKERTO” Diakses tanggal 6 April 2011
  2. a b c d e Menhub Resmikan KA Arek Surokerto (id) Diakses tanggal 15 Februari 2016
KA Galunggung Nagreg.jpg