Karawaci

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Manuk Karawaci ti Zoological Illustrations Volume II Series 2 061

Karawaci (Gryllivora Saularis) nyaéta manuk leutik nu asalna tina kulawarga Sylviadae.[1]Spésiés ieu asalna ti nagara India, ku warga Éropa éta manuk disebut dial bird.[2] Ieu manuk rada leutik tibatan murai, kalayan kelir buluna hideung saliwat kawas biru kalayan wungu.[2]

Ciri mandiri[édit | édit sumber]

Jangjangna coklat paselang jeung hideung; bulu suku tengahna, bulu sisi buntut, sareng beuteung, bodas; tagihan warna jeruk kusam, kelir sukuna coklat.[1] Bikangna béda dina warna hideung tinimbang anu jalu, sarta dina témpél bodas kurang jelas, bulu dina tungir handapna semu konéng, buntut beulah tengah hideung paselang bodas kapalebah sisina.[1][2]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c Association of Scientific Gentlemen of Philadelphia, Anang. The Book of Nature:: Embracing a Condensed Survey of the Animal ..., Volume 1. Universitas Oxford: Sam'l C. Atkins. Diakses tanggal 28 Nopémber 2019. 
  2. a b c Louis Leclerc comte de Buffon, Georges. Histoire naturelle des oiseaux, Volume 2. Universitas Oxford1170: De l'imprimerie royale. ISBN 9789790062160. Diakses tanggal 28 Nopémber 2019. 
Nulis.jpg