Kasét

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
kasét
bagian jero kasét tip

Kasét nyaéta wadah plastik kalawan pita magétik anu bisa muter tina hiji gelendong ka gelendong anu séjén.[1] Asalna ti basa Perancis, nyaéta cassette anu hartina “kotak leutik”.[2] Ti taun 1970 nepi ka 1990-an, kaset mangrupa salah sahiji format média anu pangumumna dipaké dina industri musik.[2]

Kaset diwangun ti kumparan-kumparan leutik.[2] Kasét mimiti diwanohkeun ku Phillips dina taun 1963 di Éropa sarta taun 1964 di Amérika Sarikat, kalayan ngaran Compact Cassette.[2] Saterusna kasét beuki populér di industri musik salila taun 1970-an sarta lila ka lilaan jadi maké Piringan Hideung.[2] Produksi badag kasét dimimitian dina taun 1964 di Hanover, Jerman.[2] Mimitina, kualitas sora dina kasét ieu henteu alus teuing pikeun musik.[2] Komo sawatara modél mimiti henteu mibanda rarancang mesin anu alus.[2] Dina taun 1971, The Advant Corporation ngawanohkeun modél panganyarnana, Modél 201, anu ngagabungkeun Dolby tipe B nu ngurangan gangguan kalayan pita kromium dioksida.[2] Ku alatan éta kasét mimitian bisa dipaké dina industri musik sacara serius, sarta dimimitian mangsa kasét nu boga kualitas luhur.[2]

Salila taun 1980-an, popularitas kasét tumuwuh beuki hadé alatan aya rekorder poket portabel pikeun muterna kawas Sony’s Walkman.[2] Kawas Radio anu nyadiakeun musik dina taun 1960-an, CD portable dina taun 1990-an, sarta MP3 player dina 2000-an,kasét nyekel peran badag dina dunya musik dina taun 1980-an sarta 1990-an,nepi ka ayeuna kaset masih jadi salah sahiji alternatif média musik.[2] Ucul ti sagi téknikna, ayana kasét ogé méré dampak dina parobahan sosial.[2] Awétna kasét sarta gampangnana pikeun diturutan nu ngajadikeun di balik ngembangna musik punk sarta rock.[2] Kasét jadi hiburan pikeun generasi ngora di kabudayaan kulon.[2] Pikeun ékol anu sarua ogé kasét ngembang pesat di nagara-nagara anu keur ngembang saperti Indonésia.[2] Dina taun 1970-an, kasét dianggap mawa pangaruh goréng sekularisme di golongan masarakat religius India.[2] Téknologi kasét nyiptakeun pasar anu membludak pikeun musik pop di India, ngabalukarkeun kritik ti kaum konservatif sarta di wayah anu sarua nyiptakeun pasar badag anu melegitimasi pausahaan-pausahaan rékaman sarta pabajoan kasét.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)Definisi Kaset (diaksés tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)Sejarah dan Asal-Usul Penemuan kaset (diaksés tanggal 4 Desember 2011)
Nulis.jpg