Katai Tayama

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Tayama.
Katai Tayama
Katai Tayama.
Katai Tayama.
GumelarRokuya Tayama
22 Januari 1872
Tatebayashi, Gunma, Jepang
Tilar dunya13 Méi 1930 (yuswa 58)
Yoyogi, Tokyo, Japan
PagawéanPanulis
GénréNovels
Gerakan literasiNaturalis
Karya nu katelahInaka Kyōshi
Futon

Katai Tayama (田山 花袋 Tayama Katai, gumelar 22 Januari 1872 – tilar dunya 13 Méi 1930 dina umur 58 taun) atawa Rokuya Tayama nyaéta panulis asal Jepang. Karya anu paling kawéntar diantarana Inaka Kyōshi (田舎教師, "Rural Teacher," jeung ti terjahkan "Country Teacher") sareng Futon (蒲 団, atanapi "The Quilt"). Anjeunna kasohor ngawangun genre sastra Jepang naturalis I novel anu ngagiling-épés pamariksaan diri tina panulis introspektif. Anjeunna ogé nyerat perkawis pangalaman di Perang Rusia-Jepang.

Tumbu luar[édit | édit sumber]