Kauangan publik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kauangan Publik
Assorted United States coins.jpg
Artikel ieu mangrupakeun bagean tina seri:
Kauangan jeung Perpajegan
Perpajegan
Pajeg panghasilan  ·  Payroll tax
CGT ·  Stamp duty  ·  LVT
Sales tax  ·  VAT  ·  Flat tax
Tax, tariff and trade
Tax haven
Tax incidence
Tax rate  ·   Proportional tax
Pajeg progrésif  ·   Regressive tax
Tax advantage
Australia Australia
Citakan:Country data the British Virgin Islands British Virgin Islands
Kanada Canada
Citakan:Country data the People's Republic of China China
Citakan:Country data Colombia Colombia
Perancis France
Jérman Germany
Hong Kong Hong Kong
India India
Indonésia Indonesia
Irlandia Ireland
Citakan:Country data the Netherlands Netherlands
Selandia Anyar New Zealand
Citakan:Country data Peru Peru
Rusia Russia
Singapura Singapore
Citakan:Country data Tanzania Tanzania
Citakan:Country data the United Kingdom United Kingdom
Citakan:Country data the Unites States United States
Éropa European Union
 t·s·é 

Kawijakan ékonomi Monetary policy
Bank séntral  ·   Money supply
Standar emas
Kawijakan fiskal
Spending  ·   Deficit  ·   Debt Policy-mix Kawijakan perdagangan
Tarip  ·   Trade agreement


Kauangan Financial market
Financial market participants
Corporate  ·   Personal
Public  ·   Regulation
Perbankan Fractional-reserve
Full-reserve  ·   Free banking
Islam


 temposawalaédit  project

Kauangan publik tumali jeung panalungtikan kaduitan pamaréntah. Kaasup ngeunaan pangaluaran dina badan umum, pamajegan, panghasilan ti milik pamaréntah, sarta dana tina sambetan/injeuman.

Kauangan publik mangrupa bagéan/sub industri investasi perbankan nu fokus kana bantuan nasehat jeung néangan dana/duit pikeun badan/lembaga umum saperti pamaréntahan daera jeung puseur. Kauangan publik kaasup nawarkeun sambetan pikeun néangan dana keur pamaréntah.

Cutatan[édit | édit sumber]

Webster's New World Finance and Investment Dictionary

Tempo Oge[édit | édit sumber]

Nulis.jpg