Keledé

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kelede
20110710 Kinderboerderij Drongen (0013).jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Subgénus:
Asinus
Spésiés:
E. asinus
Ngaran binomial
Equus asinus
Linnaeus, 1758

Keledé (Equus asianus) nyaéta sato nyarupaan kuda nu ditandaan ku hulu nu gedé, ceuli panjang jeung buntut nyarupaan sapi.[1] Ieu sato aya dina rupa-rupa warna kawas hideung, bodas, cét jeung kabéh nuansa coklat jeung abu abu, ngan nu pangumumna nyaéta warna kulambu beurit nu sok disebut abu dun.[2] Loba keledé katinggali aya totol-tolan, atawa miboga garis.[2] Keledé sumebar sacara lega jeung bisa kapanggih hampir di mana-mana di dunya.[2] Ngan, keledé liarnu bener asalna ti pasir, padang keusik ti Afrika Kalér jeung Semenanjung Arab jeung adaptasi alus pikeun hirup di padang keusik.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Species and ecology (diakses 9 Maret 2016)
  2. a b c d (en)Equus asinus (diakses 9 Maret 2016)
Nulis.jpg