Keledé

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kelede
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Order: Perissodactyla
Kulawarga: Equidae
Génus: Equus
Subgénus: Asinus
Spésiés: E. asinus
Ngaran binomial
Equus asinus
Linnaeus, 1758

Keledé (Equus asianus) nyaéta sato nyarupaan kuda nu ditandaan ku hulu nu gedé, ceuli panjang jeung buntut nyarupaan sapi.[1] Ieu sato aya dina rupa-rupa warna kawas hideung, bodas, cét jeung kabéh nuansa coklat jeung abu abu, ngan nu pangumumna nyaéta warna kulambu beurit nu sok disebut abu dun.[2] Loba keledé katinggali aya totol-tolan, atawa miboga garis.[2] Keledé sumebar sacara lega jeung bisa kapanggih hampir di mana-mana di dunya.[2] Ngan, keledé liarnu bener asalna ti pasir, padang keusik ti Afrika Kalér jeung Semenanjung Arab jeung adaptasi alus pikeun hirup di padang keusik.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Species and ecology (diakses 9 Maret 2016)
  2. a b c d (en)Equus asinus (diakses 9 Maret 2016)
Nulis.jpg