Kementerian Komunikasi dan Informatika Républik Indonésia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kementrian Komunikasi jeung Informatika Républik Indonésia (disingkat Kemenkominfo RI) nyaéta kementerian dina Pamaréntah Indonésia anu nyekel widang urusan komunikasi jeung informatika. Kementerian Komunikasi jeung Informatika saméméhna ngaranna "Departemen Penerangan" (1945-1999), "Kementerian Negara Komunikasi dan Informasi" (2001-2005), jeung Departemén Komunikasi, jeung Informatika (2005-2009). Kementerian Komunikasi jeung Informatika dipingpin ku saurang Menteri Komunikasi jeung Informatika (Menkominfo) anu ti mimiti tanggal 27 Oktober 2014 dijabat ku Rudiantara.

Sajarah[édit | édit sumber]

Kementerian KOmunikasi jeung Informatika Indonésia awalna mah boga ngaran Departemen Penerangan. Dijieunna Departemen Penerangan ditandaan ku penetapan Mr. Amir Sjarifuddin minangka Menteri Penerangan]] ku PPKI dina tanggal 19 Agustus 1945.[1]

Basa Abdurrahman Wahid jadi Présidén RI dina taun 1999, Departemen Penerangan jeung [[Departemen Sosial dibubarkeun]]. Dina pedaranna anu didadarkeun kalawan nemrak dina sidang paripurna DPR, dina pertengahan November 1999, Abdurrahman Wahid nandeskeun yén alesan dibubarkeunna téh ngan saukur pikeun éfisiénsi kabinét pamaréntahan, sakaligus dina raraga ngalarakeun sakumna UU No. 22/1999 ngeunaan otonomi daérah.[2]

Dina manga kapamingpinan Présidén Mégawati, Departemen Penerangan dihirupan deui kalawan ngaran Kementerian Nagara Komunikasi jeung Informasi dina taun 2001. Harita anu ditunjuk minangka Menteri Nagara nyaéta Syamsul Mu'arif. Nalika Susilo Bambang Yudhoyono ngajabat minangka Présidén, anjeunna ngaroba Kementerian Negara Komunikasi jeung Informasi jadi Kementerian Komunikasi jeung Informasi dina tanggal 31 Januari 2015.[3]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]