Kerepus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kerepus nu dipaké Pa Soekarno
Rupa-rupa kerepus

Kerepus atawa péci nyaéta nyaéta panutup sirah warna hideung nu jadi simbol umat Islam. Kerepus diwanohkeun ku para pedagang ti Arab, nu ogé nyebarkeun agama Islam. Dina wanci nu sarua, dipikawanoh ogé sorban, serban atawa turban. Ngan, sorban mah ilaharna dipaké ku inohong muslim atawa ulama, lain jelema biasa. Dina wangun luhureun peci mibanda lipetan jaitan nu leuwih jeger dibandingkeun jeung tutup sirah ti nagara-nagara arab. Ku sabab kitu, aya nu nyebut yén péci téh hasil modifikasi blangkon Jawa jeung sorban Arab.

Sajarah[édit | édit sumber]

Pelopor péci di Indonésia nyaéta Ir. Soekarno, ti mangsa perjuangan kénéh Ir. Soekarno geus ngiberkeun yén péci mangrupa salah sahiji wangun pajoangan bangsa Indonésia.


Arjuna Wayang.jpg