Ki Ambit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ki Ambit mangrupa salah sahiji tatangkalan anu miboga ngaran ilmiah nyaéta Elaeocarpus grandiflorus J.E. Smith salian ti eta ieu tangkal oge dipikawanoh oge di Indonesia kungaran anyang-anyang atawa maitan, sedengken di Myanmar disebut ye-saga.[1]

Tempat Ayana[édit | édit sumber]

Ieu tangkal teh kasebar di sabudereun asia diantarana Thailand, Malaysia, Sumatra, Jawa, Bali,

Borneo jeung Philipina[1]

Kagunaan[édit | édit sumber]

Pikeun konstruksi interior, ngajieun kapal, karangka pasawat, kotak, ukiran. Ogé dipaké ubar tradisional; kulit

dipaké pikeun ngubaran sipilis na chancres, daun pikeun sipilis, buah pikeun dysuria, sipilis,

chancres jeung kalkulus kemih[1]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. a b c M.S.M.,, Sosef,. Plant resources of south-east Asia No. 5. Netherland.