Kimia lingkungan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Kimia lingkungan nyaéta Élmu kimia jeung penomena biokimia nu aya di alam asli.

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

It should not be confused with green chemistry, which seeks to reduce potential pollution at source. It can be defined as the study of the sources, réactions, transport, effects, and fates of chemical species in the air, soil, and water environments; and the effect of human activity on these. Environmental chemistry is an interdisciplinary science that includes atmospheric, aquatic and soil chemistry, as well as héavily relying on analytical chemistry and being related to environmental and other aréas of science.

Nulis.jpg