Kitakyushu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kitakyushu di Préféktur Fukuoka.

Kitakyūshū (北九州市; Kitakyūshū-shi), sacara harafiah hartina "Kyushu kalér", nyaéta hiji kota anu nyangkaruk di Préféktur Fukuoka, Jepang. Kota ieu diadegkeun tanggal 10 Pébruari 1963 sarta ditetepkan minangka "kota gedé" dina tanggal 1 Séptémber 1963. Tanggal 1 Pébruari 2005, Kitakyushu mibanda legana 486,81 km². Pangeusina 999.373 jiwa sarta kepadatan pangeusina 2.052,9 jiwa/km².

Bandara anyar Kitakyushu anu dibuka bulan Maret 2006 ngalayanan panerbangan internasional ti jeung ka kota ieu, sedengkeun transportasi antarkota liwat jalur karéta api dilayanan ku Stasiun Kokura. Di Kitakyushu sorangan sayaga layanan monorél anu dibuka taun 1985.

Dua pausahaan badag nu kantor pusatna di Kitakyushu nyaéta Zenrin (pamedal péta) jeung TOTO (produsén palengkepan kamar leutik).

Distrik[édit | édit sumber]

Kitakyūshū wards.png

Dina taun 2013, di Kitakyushu aya 7 distrik:

Inohong ti Kitakyushu[édit | édit sumber]

Inohong gumelaran Kitakyushu[édit | édit sumber]

Inohong dumuk di Kitakyushu[édit | édit sumber]

Pausahaan diadegkeun di Kitakyushu[édit | édit sumber]

Universitas di Kitakyushu[édit | édit sumber]

Kota kembar[édit | édit sumber]

Galéri[édit | édit sumber]

Pranala luar[édit | édit sumber]


Shadow picture of Fukuoka Prefecture Fukuoka Prefecture
Symbol of Fukuoka Prefecture
Cities
Asakura | Buzen | Chikugo | Chikushino | Dazaifu | Fukuoka (capital) | Fukutsu | Iizuka | Kasuga | Kama | Kitakyushu | Koga | Kurume | Maebaru | Munakata | Nakama | Nogata | Ogori | Okawa | Omuta | Onojo | Tagawa | Ukiha | Yame | Yanagawa | Yukuhashi
Districts
Asakura | Chikujo | Chikushi | Itoshima | Kaho | Kasuya | Kurate | Mii | Miike | Miyako | Mizuma | Onga | Tagawa | Yamato | Yame
  See also: Towns and villages by district edit

Koordinat: 35°41′N 139°46′E