Incheon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
Incheon

인천시
Kota Métropolitan Incheon
Ngaran Basa Koréa transkripsi
 • Hangul
 • Hanja
 • Romanisasi nu dirévisiIncheon Gwang-yeoksi
 • McCune-ReischauerInch'ŏn Kwang'yŏkshi
Saarah jarum jam ti luhur: Bandara Internasional Incheon, Stadion Maén bal Incheon, Distrik Nam, Mémorial Incheon, Palabuan Incheon
Bandéra Incheon
Bandéra
Peta Koréa Kidul, Incheon disorot
Peta Koréa Kidul, Incheon disorot
NagaraKoréa Kidul Koréa Kidul
WewengkonWewengkon Ibu kota Nasional Seoul
Ngadeg1105 kalayan ngaran Gyeongwon
Sub divisi
Pamaréntahan
 • TipeKota Métropolitan
 • WalikotaYoo jung-bok
 • Pupuhu DéwanRyu Su-yong
Lega
 • Total1.029,43 km2 (39,747 sq mi)
Pangeusi
 (Oktober 2014)[1]
 • Total2.899.071
 • Kapadetan2.8×10−5/km2 (7.3×10−5/sq mi)
Zona wanciUTC+9 (Wanci Standar Koréa)
LentongSeoul
KembangEros
TangkalTangkal tulip
ManukBango
Ramatlokaincheon.go.kr

Inchéon (Hangul: 인천; hanja: 仁川; pronunsiasi basa Koréa: [intɕʰʌn]; saméméhna dilaténkeun Inchon; sacara literal hartina "walungan nu hadé"), ngaran resmina Kota Métropolitan Inchéon, nyaéta hiji dayeuh nu perenahna di béh kalér kulon Koréa Kidul, wawatesan jeung Seoul katut Gyeonggi di lebah wétana. Ieu dayeuh baheulana mah ukur ditempatan ku 4,700 urang nalika palabuan Jemulpo ngadeg taun 1883. Kiwari mah, 2.9 juta jiwa hirup di ieu dayeuh, nyababkeun ieu dayeuh jadi dayeuh pangpadetna katilu di Koréa sanggeus Seoul katut Busan. Salian ti ditempatan ti Jaman Batu Anyar kénéh, kamekaran ieu dayeuh téh dina mangsa modéren mah dirojong ku kamekaran palabuhan alatan kauntungan alamiah minangka hiji kota basisir tur deukeutna ieu dayeuh jeung ibu kota Koréa Kidul. Inchéon jadi bagéan tina Wewengkon Ibu kota Seoul, babarengan jeung Séoulna sorangan katut Propinsi Gyeonggi, nu ngawangun wewengkon métropolotan panggedéna kadua dumasar populasi.

Inchéon geus ngamekarkeun ékonomi Koréa ku dibukana palabuan ka dunya luar, minangka golodogna modérnisasi Koréa nu jadi puseur industrialisasi. Dina taun 2003, ieu kota ditunjuk jadi zona ékonomi bébas Koréa munggaran. Ti harita, pausahaan lokal katut global nu galedé nambahan invéstasina di Zoba Ékonomi Bébas Incheon, kaasup Samsung nu milih Kota Internasional Songdo minangka tujuan invéstasi anyarna keur bio industri.

Minangka kota internasional, Inchéon geus ngayakeun sababaraha kali konférénsi skala internasional, kayaning Inchéon Global Fair & féstival taun 2009. Asian Games Ichéon ka-17 taun 2014 ogé diayakeun di Inchéon dina tanggal 19 Séptémber 2014. Inchéon geus ngadegkeun dirina sorangan minangka puseur transportasi gedé di kalér wétan Asia ku ayana Bandara Internasional Incheon katut Palabuan Inchéon. Ieu kota ogé mangrupa tempat Green Climate Fund, organisasi internasional nu patali jeung masalah lingkungan.

Sajarah[édit | édit sumber]

Catetan sajarah munggaran ngeunaan wewengkon Inchéon nyaéta taun 475 M. nalika kakawasaan Raja Jangsu ti Goguryeo kalayan ngaran "Michuhol," nu dianggap perenahna di Pasir Munhak (문학산) kiwari. Ieu wewengkon ngalaman sababaraha kali parobahan ngaran marengan gantina karajaan katut dinasti.

Tempat nu menarik[édit | édit sumber]

Urang Incheon[édit | édit sumber]

Hubungan mancanagara[édit | édit sumber]

Kota kembar – kota sadulur[édit | édit sumber]

Inchéon kembaran jeung:[2][tumbu nonaktif]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. http://rcps.egov.go.kr:8081/ageStat.do?command=month
  2. Metropolitan City[tumbu nonaktif]
  3. "International Friendship Agreements". Official website of the City of Incheon. Diakses tanggal 31 December 2014. 
  4. "Incheon Sister Cities". Incheon Metropolitan City. Diakses tanggal 2013-06-25. 
  5. Mazumdar, Jaideep (Citakan:ISO date/en). "A tale of two cities: Will Kolkata learn from her sister?". Times of India (New Delhi). http://timesofindia.indiatimes.com/city/kolkata/A-tale-of-two-cities-Will-Kolkata-learn-from-her-sister/articleshow/25916888.cms. Diakses pada 17 November 2013 
  6. "Kobe's Sister Cities". Kobe Trade Information Office. Diarsipkan dari versi asli tanggal 2013-04-21. Diakses tanggal 2013-08-11. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Incheon ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity